VELKOMMEN TIL ODSHERRED MUSEUMSFORENING
Foreningen er en uafhængig, lokal forening, der samarbejder med

Odsherreds Museum (del af Museum Vestsjælland) og andre foreninger og interessenter om kulturhistorie i Odsherred.
Du kan melde dig ind her

____________________________________________________

 

Invitation til foredraget 

Fra armod og undertrykkelse – til frihed og velstand

onsdag den 6. februar 2019 kl. 19-21

 

 

Det er med glæde, at Odsherred Museumsforening kan invitere til foredrag med vor lokale amatørhistoriker og arkivforsker Ib Holm Hansen fra Nyrup:
 

Frihed og velstand er ikke kommet af sig selv – og det er ingen selvfølgelighed. Vore forfædre, der her i Odsherred alle var bønder, har i århundreder måttet kæmpe for begge dele. Holberg beskrev bøndernes ufrie forhold i skuespillet Jeppe på Bjerget og jeg vil prøve at besvare spørgsmålet: Hvorfor drikker Jeppe?

Men kampen foregik ikke kun i Danmark - tænk blot på Den Franske Revolution. Og ikke alt hvad der skete i gamle dage var dårligt for os og Danmark.” 
   

Kom og hør Ib Holm Hansen spændende fortælling om vore forfædres kamp for frihed og velstand – og bliv klogere på, hvordan vi har fået skabt det fantastiske samfund, vi har i dag.


Foredraget afholdes i Det Vilde Køkken, Klintvej 158, 4500 Nykøbing Sj.
Det er gratis at deltage for medlemmer.
For ikke-medlemmer koster det 50 kr. pr. person over 18 år. Det er muligt at melde sig ind i foreningen ved indgangsdøren.

Der er ingen tilmelding, så mød blot op.
Kaffe og kage kan købes til 50 kr. pr. person.

 

Eventuelle spørgsmål kan rettes til formand Kjeld Jensen på tlf. 52241999 eller på kontaktformularen her


__________________________________________________________
 

 

__________________________________________________________


Museum Vestsjælland satser stort

 

Nordvestnyt - vores lokale avis - bragte onsdag den 28. november 2018 en spændende artikel ”Museum vil ryste posen med millionsatsning”.
I artiklen fortæller museumsdirektør Eskil Vagn Olsen om Museum Vestsjællands planer om at give de seks store udstillingssteder hver deres særlige udstillingstema:

Odsherred: Oldtid og kunst.

Holbæk: Købstaden og det maritime.

Kalundborg: Middelalder.

Ringsted: Velfærdssamfund og industrialiseringen.

Slagelse: Håndværk og handel.

Sorø: Dannelse og uddannelse.

- Som jeg læserartiklen, har specialiseringen til formål at fremtidssikre museet og de enkelte museumsafdelinger, udtaler museumsforeningens formand Kjeld Jensen.
De enkelte museumsafdelinger har i dag stort sammenfald i udstillingerne. Alle steder fremviser man meget af det samme. Fremover skal det enkelte museum kun formidle og udstille ”deres” speciale, men til gengæld bliver den nye udstilling så skarpere, som Eskil Vagn Olsen udtrykker det.

Udvikling og etablering af de seks nye udstillinger forventes at ske i etaper og være gennemført senest med udgangen af 2026. Det bliver derfor nogle travle år for museet, der forventer, at udstillingerne tilsammen vil koste et trecifret millionbeløb, der skal tilvejebringes via fondsansøgninger m.v.

Jeg tror, at det er en klog satsning af Museum Vestsjælland og jeg glæder mig til at høre meget mere om satsningen i de kommende år. Det bliver spændende, fastslår Kjeld Jensen.

Bestyrelsen vil uddybe planerne på foreningens generalforsamling onsdag den 6. marts 2019.

__________________________________________________________

FØLG OS PÅ FACEBOOK
Du finder os her